MALTE WOYDT

HOME:    PRIVATHOME:    LESE- UND NOTIZBUCH

ANGE
BOTE
BEL
GIEN
ÜBER
MICH
FRA
GEN
LESE
BUCH
GALE
RIE
PAM
PHLETE
SCHAER
BEEK
GENEA
LOGIE

Begripsweigering

Populisme wordt uitendelijk altijd gedragen door de gefrustreerde ergernis van gewone mensen, die uithaal ‘Ik weet niet wat er allemaal gebeurt, ik ben het gewoon zat! Zo kan het niet doorgaan! Het moet stoppen!’ Zulke ongeduldige uitbarstingen verraden een weigering om de complexiteit van de situatie te begrijpen of je ermee in te laten, en doen de overtuiging postvatten dat iemand verantwoordelijk moet zijn voor deze chaos – daarom is er een of andere macht nodig die zich achter de schermen schuilhoudt.”

aus: Slavoj Zizek: Eerst als tragedie dan als klucht. Amsterdam: Boom 2011 (Engl. Orig-Ausg. 2009), S.98/99

11/12

24/11/2012 (0:08) Schlagworte: Lesebuch,NL ::

Comments are closed.