MALTE WOYDT

HOME:    PRIVATHOME:    LESE- UND NOTIZBUCH

ANGE
BOTE
BEL
GIEN
ÜBER
MICH
FRA
GEN
LESE
BUCH
GALE
RIE
PAM
PHLETE
SCHAER
BEEK
GENEA
LOGIE

Zelfhekeling

“… als de voortdurende zelfhekeling van het Westen als een wanhopige poging dient om onze superioriteit opnieuw te bevestigen, ligt de werkelijke reden dat sommigen in de derde wereld het westen haten en afwijzen niet in het koloniale verleden en zijn aanhoudende gevolgen, maar in de zelfkritische geest die het Westen in de afkeuring van dit verleden heeft tentoongespreid, met zijn implicite oproep aan anderen om diezelfde zelfkritische benadering toe te passen …”

aus: Slavoj Zizek: Eerst als tragedie dan als klucht. Amsterdam: Boom 2011 (Engl. Orig-Ausg. 2009), S.174

11/12

24/11/2012 (0:18) Schlagworte: Lesebuch,NL ::

Comments are closed.