MALTE WOYDT

HOME:    PRIVATHOME:    LESE- UND NOTIZBUCH

ANGE
BOTE
BEL
GIEN
ÜBER
MICH
FRA
GEN
LESE
BUCH
GALE
RIE
PAM
PHLETE
SCHAER
BEEK
GENEA
LOGIE

_NL

Citeren

Citeren is een “weerspiegeling … van de infantiele drang, om de lezer letterlijk met alles te bestoken, wat men zich ter trooste bijeenlaas, het dus niet enkel de dove en rustgevende achtergrond van de eigen rede te laten vormen.”

Thomas Mann: Betrachtungen eines Unpolitischen. Berlin 1919: S.XI. (mijn eigen onvolmaakte vertaling..)

——————————————————————————————-

Ik kom vrolijk op voor de “infantiele drang”, jullie hier met Citaten te bestoken. Jullie vinden op deze paginas (“Maltes Lesebuch“) vele teksten die belangrijk voor rmij zijn of mij enkel interessant lijken. Ze zijn alle rechts via een trefwoord aanteclicken. Bovendien zijn ze ook onder elkaar verlinkt, om assoiatieve sprongen van een tekst na de andere mogelijk te maken. Bovenop zijn er nog twee (kleinere) secties met eigen teksten, pamfletten en uitbarstingen van mezelf (“Maltes Notizbuch“) en vragen op die ik van jullie (brandend?) antwoorden verwacht (“Fragen…“).Veel leesplezier – ik hoop jullie beleven er zo veel plezier ermee als ik. Alle reacties motiveren mij ermee voorttedoen. Totnogtoe is het overgrote deel van deze webstek enkel in het duits beschikbaar, maar met de tijd komen er meer en meer nederlandse, engelse en franse teksten en vertalingen erbij. Nog eventjes geduld… :-)

Oorspronkelijk ben ik 1991 ermee op papier begonnen (zelfs al voor enige vrienden vermengvuldigd), heb het vanaf 1998 op mijn webstek verdergedaan, weliswaar met eenvoudige HTML-paginas … Om nu commentaar (en discussie?) mogelijk te maken, zet ik het om in de modische vorm van een blog. Ik vraag nochtans voor begrip dat ik hier enkel commentaar toelaat die ikzelf interessant vind. Wie zich uitgesloten of onbegrepen voelen mag, is altijd uitgenodigt zelf met een blog te beginnen – niks is eenvoudiger dan dat. Bedankt!

Malte.