MALTE WOYDT

HOME:    PRIVATHOME:    LESE- UND NOTIZBUCH

ANGE
BOTE
BEL
GIEN
ÜBER
MICH
FRA
GEN
LESE
BUCH
GALE
RIE
PAM
PHLETE
SCHAER
BEEK
GENEA
LOGIE

Stadsjeugd

“De grote steden, Brussel voorop, ‘vergroenen’ in de zin dat het aandeel van kinderen en jongeren in de stadsbevolking toeneemt en groter is dan waar ook elders in het land. Voor sommige politici die de stad miskennen … lijkt die jeugd niet te bestaan en moet de stad weer aantrekkelijk worden voor middenklassengezinnen met kinderen. Of die kinderen massaal gaan komen en vooral of ze in de stad gaan blijven, eerder dan zoals hun ouders naar de suburbane gordels te trekken is uiterst twijfelachtig. De toekomst van de steden ligt dus bij de jeugd die er nu woont …”

aus: Bruno Meeus u.a.: Densiteit: naar een emancipatorische verstedelijking. In: Eric Corijn / Peter Saey (red.): Wereldvreemd in Vlaanderen. Berchem: EPO 2014, S.187.

Abb.: Kunstprijekte mit Kindern, im Internet.

05/16

23/05/2016 (12:46) Schlagworte: Lesebuch,NL ::

One Response to “Stadsjeugd”

  1. admin Says:

    Der Witz ist nur, daß diese Stadtkinder meistens das Häuschen im Grünen mit Gärtchen herum genauso als Zeichen des erfolgreichen sozialen Aufstiegs sehen wie die Leute, die bereits am Stadtrand wohnen. Die Städte müssen nicht versuchen durch Mimikri dem Stadtrand zu gleichen um Leute anzuziehen, die dort gerne wohnen. Leute die gerne in der Stadt selber wohnen, kommen ohne eine derartige Politik, und das sind oft Leute, für die das Haus im Grünen kein wichtiges Statussymbol mehr ist…