MALTE WOYDT

HOME:    PRIVATHOME:    LESE- UND NOTIZBUCH + FRAGEN

ANGE
BOTE
BEL
GIEN
ÜBER
MICH
FRA
GEN
LESE
BUCH
GALE
RIE
PAM
PHLETE
SCHAER
BEEK
GENEA
LOGIE

2015 (nl)

Wat zijn er dus de lessen uit 2015? Vrede, vrijheid, civiele maatschappij zijn bedreigd. Door haat en geweld.

Daesh, Assad, FN en Pegida zitten in hetzelfde kamp, landen die burgerdoelwitten bombarderen en ministers die hele gemeentes willen opkuisen eveneens. Ze genieten steun van financiers (Saudi-Arabie, Quatar…), van ons wapenleveringen, van arabische complotteorien, die pretenderen, dat de aanslagen in Parijs door de staatsveiligheid werden geinszeneerd en van media die ons willen geloven dat de scheidslijn niet tussen vreedsame en geweldachtige burgers gaat maar tussen moslims en de rest.

Syriers die Daesh of Assad ontvluchten, Fransen die in een concertzaal worden uitgemoord en Turkse pittabakkers die door duitse neonazis werden gedood, zitten in het andere kamp, dat van de slachtoffers.

Bruggenbouwers verdienen ons steun: Le Foyer, Artsen zonder grensen. Maar er zijn er totnogtoe veel te weinig strukturen om te steunen: Werk voor 2016.

geschrieben 20.11.15

11/15

24/11/2015 (10:17) Schlagworte: NL,Notizbuch ::

Comments are closed.